Warzywem, które zagościło na naszych stołach podczas kwietniowego spotkania naszego Klubiki Kulinarnego był seler. Dzieci dokładnie go obejrzały, oceniły jaki jest w dotyku i zastanawiały się jak pachnie. Następnie wspólnie z Panią Edytą – mamą Zuzi – przygotowały surówkę oraz frytki z selera. Misie dzielnie ścierały nasze warzywo na tarce, okazało się, że nasze maluchy są bardzo, bardzo silne! Tygrysy i Żyrafy udowodniły, że doskonale radzą sobie z krojeniem i przygotowały seler na frytki.
Nasze spotkanie zakończyło się degustacją! Niektórym bardziej smakował seler surowy w postaci surówki, a innym smażony pod postacią frytek. Dzieci były zdziwione, że mogą one powstać nie tylko z ziemniaka i wyraziły chęć przygotowania takich niesamowitych frytek dla swoich rodziców. „A gdzie ketchup?” – pytały dzieci.. może uda nam się go przygotować na kolejnych zajęciach naszego klubiku?